2012. május 23., szerda

5db algaevő harcsa kis hal: anci, ancistrus 1FTtól - Jelenlegi ára: 1 Ft

Eladók ancistrus növendék kishalak. Az ár 5 db-ra vonatkozik. Jelenleg 2-3 centisek.  
Az aukció 1 Ft-ról indul. Nincs minimálár.
Viszonyításképpen: Nálunk 3 felnőtt anci látja el a megközelítőleg 170 literes akvárium teljes takarítását, tökéletes munkát végeznek, nincs szükség sosem algairtó használatra vagy kézi takarításra. Természetesen az akváriumhoz szükséges ancik száma függ attól is, mennyi növény található az akváriumban. A szülők rendkívül békés természetűek, még a hímnek sincs a többi hallal konfliktusa.
Ha valaki több darabot szeretne, tudok meghirdetni belőlük a vaterán / teszveszen az érdeklődő által kért darabszámot amíg el nem kelnek a kis ancik, mivel többen vannak. Árkedvezményt adok minél többet kér az érdeklődő.
Átvételi mód: kizárólag személyesen. Postai és futárral történő szállítás kizárt, mivel élőlényekről van szó.
Az aukció nyertesét megkérem, hogy az aukció lezárását követő 3 napon belül vegye fel velem a kapcsolatot, hogy a vásárlási szándék komolyságáról megbizonyosodjak, valamint lehetőség szerint egy héten belül vegye át a halacskákat.
Tudományos név: Ancistrus temminckii (Valenciennes; 1840)
Szinonímák: Ancistrus, Algaevő harcsa, Anci, Algázóharcsa, Tapadóshal
Magyar név: Temminck-algaevőharcsa
Csoport: Harcsák
Származás: Dél-Amerika; A Téfé folyó medencéje (Brazília).
Testhossz: 13 cm
Természetes élőhely: Gyors folyású folyók.
Viselkedés: Békés, a vízfenék közelében úszik.
Táplálkozás: Mindenevő, de bőséges rostos növényi eledelre feltétlenül szüksége van.
Dekoráció: Növények, sok rejtekhelyeket kínáló gyökerek.
Hőmérséklet: 23-27 °C
pH: 6, 5- 7, 2
Keménység: 2, 8-11, 2NK°
Várható életkor: 12-20 év
Az algaevő harcsát (Ancistrus temminckii) az akvaristák főként az alga eltüntetésének céljából tartják. A másik pozitív tulajdonsága hogy rendkívül magas a tűrőképessége, elviseli az extrém hőmérsékletet (18-20 C°, 28-30 C°), és a különböző keménységű vizekhez is jól alkalmazkodik. Viszont a bomlástermékekre nagyon érzékeny, ezért az akvárium vizének folyamatosan jól szűrtnek kell lennie. Az immunrendszere rendkívül erős, de a réz alapú gyógyszerek miatt könnyen elpusztulhat. Mivel éjszakai állat, ezért főként este és késő délután aktív. Nappal általában a kedvenc helyén pihen. A nemeket ivarérett koruk (1-1, 5 év) előtt szinte lehetetlen megkülönböztetni. Az ivarérett hímek fején agancsok, kicsi szarvacskák nőnek, míg a nőstényé csupasz marad.



Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2012-03-09 18:00
. 5db algaevő harcsa kis hal: anci, ancistrus 1FTtól - Jelenlegi ára: 1 Ft